Geçtiğimiz hafta Punta Cana’dan Montreal’e gerçekleşecek olan Air Canada seferinde yolcuların telefonlarına gelen bazı tuhaf fotoğraflar krize sebep oldu. AirDrop aracılığıyla yolcuların bir kısmının telefonuna gönderilen fotoğraflar arasındaki karikatürize bir bomba fotoğrafı nedeniyle uçuş iptal edildi.

Air Canada Medya İlişkileri Direktörü Pascale Dery bu durumun bir güvenlik tehdidi olduğunu doğrulamasına rağmen, yürütülen soruşturma sonucu durumun inandırıcı olmadığı sonucuna vardıklarını belirtti.

MTL Blog

Yine de o sırada uçakta bulunan yolculardan biri olan Ariane Brouillette’ye göre fotoğraf büyük panik yarattı. Brouillette olayı şu şekilde ifade etti: “İnsanlar ağlamaya başladı. Olay çözülene kadar o uçakta iki saat kadar beklemek zorunda kaldık. Şaka olarak yapılmış bile olsa o an bunu kimse bilmiyordu. Öleceğim sandım.” Brouillette aynı zamanda pencereden dışarı baktığında polisleri ve polis köpeklerini gördüğünü ve daha sonra yolculara eşyalarını alıp uçağı boşaltmaları konusunda anons geçildiğini belirtti.

Air Canada’ya göre önlemi artırmak adına yolcular eşyalarını aldıktan sonra tekrar güvenlik kontrolünden geçirildiler. Tüm bunlara rağmen olayın neden olduğu gecikmeler ve mürettebatın yasal çalışma süresini aşmış olması nedeniyle uçuş iptal edildi. Yolcular da seyahatlerini yeniden planlamak zorunda kaldılar.

Air Canada aynı zamanda konuyla ilgili olarak Kanada Ulaştırma Bakanlığı’nı da bilgilendirdiklerini belirtti.

Kaynak: MTL Blog

Kapak Fotoğafı: CTV News

Yorum bırak