British Columbia’ya seyahat etmeyi planlıyorsanız, aşı pasaportunun çoğu mekana girebilmeniz veya etkinliklere katılabilmeniz için bir gereklilik olduğunu unutmayın.

13 Eylül’den itibaren, BC hükümeti restoran, sinema, konser alanı, spor salonu gibi yerlere girilirken aşı pasaportu ve kimlik belgesi isteyeceğini duyurdu. Bu kurallar sadece bölge halkı için değil, gelecek ziyaretçiler için de geçerli olacak.

Eğer Kanada içinden ancak BC dışından gelecekseniz, eyalet ya da bölge tarafından kabul edilen aşı kimliğinizi ve fotoğraflı kimlik belgenizi ibraz etmek durumundasınız.

Kabul edilebilecek aşı kayıtları işletmelerle paylaşılacak. Ayrıca buradan da takip edebilirsiniz.

Uluslararası Seyahat Edenlere de Kurallar Var

Uluslararası seyahat edecek kişiler, Kanada’ya girişte aşı kimliklerini pasaportlarıyla beraber göstermek durumundalar. 13 Eylül itibariyle en az bir doz aşının, 24 Ekim itibariyle de tam doz aşılanmanın tamamlanması gerekiyor.

Bu kurala uymayan kişiler niteliğine göre 230,575 dolar dolar para cezasıyla karışılacak. Belirtilen kurallara uymayan işletme sahipleri ve/veya organizatörler ise 2300 dolar para cezası ile karşı karşıya kalacaklar.

Seyahatinizin güvenli ve sağlıklı geçmesi için öncesinde bu kurallara göz atmanızı öneririz.

Health Canada sitesinde son güncellemeleri ve sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.

Kaynak: Narcity 

Çeviren: Nevra Ozoren

Yorum bırak