Kanada genel seçime gidiyor! Kanadalı seçmenler, 20 Eylül’de federal seçim için sandık başına gidebilirler.

Kanada Genel Seçime Gidiyor!

Başbakan Justin Trudeau, Parlamento’nun feshedilmesini istemek için Pazar günü Rideau Hall’u ziyaret etmeyi planlıyor. Güvenilir kaynaklar isimlerinin açıklanmaması koşuluyla CBC News‘e konuştu.

Bu kaynaklar, başbakanın yasaların izin verdiği minimum kampanya süresi olan 36 günlük bir kampanyayı duyurmasını beklediklerini ve oylama gününün 20 Eylül Pazartesi olacağını söyledi.

Seçim çağrısının haberi Reuters ve La Presse tarafından da bildirildi.

Bir seçim çağrısı öngören muhalefet liderleri, COVID-19 yayılmaya devam ederken Trudeau’yu bir seçim başlattığı için zaten eleştirimekteydi. Bugün erken saatlerde, NDP Lideri Jagmeet Singh kendi kampanya vaatlerini açıklarken, erken seçim çağrısının “bencilce” olacağını söyledi.

Bu sabah St. John’s’tan “Justin Trudeau her şey bitmiş gibi davranmak istese de … bitmedi ve insanlar hala endişeli” dedi ve “Justin Trudeau insanları ve endişelerini dinliyor olsaydı, bencil bir yaz seçimi yapmıyor olurdu” diye ekledi.

Muhafazakar Lider Erin O’Toole ayrıca Liberallerin, salgının dördüncü dalgası sırasında ülkeyi federal bir seçime acele etmemeleri gerektiğini söyledi.

Bilgi gelmeye devam ettikçe bu yazımızı güncelleyeceğiz. Takipte kalın!

Kapak Fotoğrafı: France 24