Hepimizin hem fikir olacağı gibi günümüzde İngilizce bilmek bir ayrıcalık olmaktan çıktı. Hem profesyonel hem de sosyal hayatta İngilizce bilgisi bir gereklilik olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle de anadili İngilizce olan ülkelerde dil eğitimi almak oldukça yaygın bir şekilde devam ediyor.

Yabancıların sosyal yaşama uyumunun kolay olması, dil eğitimi sonrasında alınabilecek çeşitli eğitimler ve çok kültürlü yapısı nedeniyle birçok milletin kültürünü tanıma imkânlarını bir arada barındıran Kanada; uluslararası öğrencilerin dil öğrenmek için seçebilecekleri ülkeler listesinde ilk sıralarda olma özelliğini çok uzun süredir koruyor.

Biz de sizler için dil okulunu ve programını seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda yardımcı olmak istedik.

Öncelikle okul arayışınıza eyalet ve şehir tercihi yaparak başlayabilirsiniz. Uluslararası öğrenciler tarafından en çok seyahat edilen lokasyonların Ontario/Toronto ve British Columbia/Vancouver olması nedeniyle bu bölgelerde dil okulu seçenekleriniz diğer şehirlere göre fazla olacaktır. Bu şehirler dışında Ontario/Ottawa, Quebec/Montreal (Fransızca), British Columbia-/Kelowna, Alberta/Calgary gibi eyalet ve şehir tercihleri de yapabilirsiniz.

Lokasyonu belirledikten sonra; İngilizce eğitimine ne kadar süreliğine ihtiyacınız var, bu eğitim sonucunda elde edeceğiniz dil seviyesini ne için kullanacaksınız ve bu eğitime ne kadar bütçe ayırabilirsiniz gibi soruların cevaplarına göre okul tercihinizi yapabilirsiniz.

Dil okulları bünyesinde alabileceğiniz eğitimler:

Genel İngilizce: İngilizcenin temel gramer kuralları, sosyal dil gibi beceriler elde edebilirsiniz. Başlangıç seviyesinden itibaren katılabileceğiniz kurslardır.

Pathway: Kanada’da dil eğitimi sonrasında akademik eğitime devam edecek öğrenciler tarafından tercih edilir. Pathway programlarına başlamak için minimum orta seviye (B2) İngilizce bilgisine sahip olmak gerekir. Genel İngilizceye ek olarak makale yazma, sunum yapma, not alma gibi becerileri elde edebilirsiniz. Ardından dil okullarının anlaşmalı olduğu kolej ya da üniversitelerin kabul koşuluna uygun pathway sertifikanızla, uluslararası geçerliliği olan bir sınava girmenize gerek kalmadan direkt geçiş yapabilirsiniz.

Sınav İngilizcesi: IELTS, TOEFL gibi uluslararası geçerliliği olan sınavlara hazırlık dersleri alabileceğiniz Sınav İngilizcesi kursunda sınav becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Bu programa katılabilmek için minimum orta seviye (B2) İngilizce bilgisine sahip olmalısınız.

İş İngilizcesi: Profesyonel hayatta ihtiyaç duyabileceğiniz yazı ve konuşma şekillerini öğrenebileceğiniz İş İngilizcesi kurslarına katılmak için minimum orta seviye (B2) İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekmektedir.

*Özelleştirilmiş kurslara katılmak için gerekli seviyede İnglizce bilgisine sahip değilseniz, seçtiğiniz kurstan önce Genel İngilizce kurslarına katılabilirsiniz.

Eğitim Danışmanımızdan bilgi almak için Eğitim formumuzu doldurabilirsiniz. 

 

Yorum bırak