Montreal dünyanın her yerinden rağbet görüyor. Yaşamak için en güzel şehirlerden biri olan Montreal’e pek çok kişi yerleşmek için geliyor. Eğer siz de Montreal’e taşınmayı düşünüyorsanız, şehirde yeniyseniz ya da şehre gelenlerin gözüne çarpan ilk şeyleri merak ediyorsanız bilmeniz gereken şeylere bir göz atalım.

Montreal’de Farklı Bir Dil Konuşuluyor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rebecca Felgate (@missrebeccaj)

Montreal’in kendine has bir dili var. Marketlere depanneur, atıştırmalıklar alabileceğiniz yerlere ise casse-croûte deniyor. “Subway” kelimesi yerine ise “metro”yu kullanıyorlar.

Fransızca’yı Tahmininizden Daha Hızlı Öğreneceksiniz

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Café Bonjour / Hi (@cafebonjourhi)

Montreal tahmin edebileceğiniz gibi Fransız etkisinin baskın olduğu bir şehir. İsterseniz hiç Fransızca bilmiyor olun, isterseniz biraz dil bilginiz olsun, burada Fransızca’yı ne kadar hızlı öğrendiğinize şaşıracaksınız.

“5’ten 7’ye” Hiçbir Zaman 7’de Bitmiyor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Fang (@jessfangz)

5’ten 7’ye Montreal’de “Happy Hour”a karşılık geliyor. Ancak indirimli içkilerinizi alabileceğiniz bu zaman dilimi bazen gece 9’a bazense sabaha karşı 3’e kadar bile sürebiliyor.

Plastik Dubalar Her Yerde

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joe C (@joecristiano)

Eğer şehre yeni taşındıysanız ve oturduğunuz yere çok yakın bir inşaat gördüyseniz belki de çok umursamamış, “nasılsa biter” diye düşünmüş olabilirsiniz ama durum öyle değil. Bu şehirde inşaatlar hiç bitmiyor.

“Market” denilen yerlerden mutfak alışverişi yapabilirsiniz

Marketin pek çok ülkede biraz farklı bir karşılığı var. Genelde market denilen pazar yerlerinin içinde yeme-içme yerleri ve tuhafiye bulabiliyorsunuz. Montreal’de normalde daha çok turistlere hitap eden bu “market”lerden mutfak alışverişinizi yapmanız, taze ve bölgeye has ürünler bulmanız mümkün.

Park Yeri İçin Ekstra Zaman Ayırmanız Gerekebilir

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cameron Geller (@cameron.geller)

Google Maps’in nereye, ne kadar sürede ulaşacağınızı göstermesinin pek bir önemi yok. Siz onun üstüne bir 20 dakika daha ekleyin, park yeri bulma payı olsun. Çünkü dışarı çıktığınızda zamanınızın önemli bir kısmı da park yeri bulmaya gidiyor.

Neredeyse Her Yerden Alkol Almak Mümkün


SAQ içki almak için yeni favori dükkanınız olacak ancak alkol için illa ki oraya gitmeniz gerekmiyor. Quebec’te neredeyse tüm marketlerden ve “depanneur”lardan alkol alabilmek mümkün. Bir dahaki sefere süt almaya gittiğinizde ordan bir şişe de şarabınızı sepetinize ekleyebilirsiniz.

Her Çeşit Mutfağa Ulaşabilirsiniz

Montreal yemek meraklıları için bir cennet. Dünyanın her yerinden pek çok farklı kültüre ev sahipliği yaptığı için mutfağı da bir o kadar çeşitli. Sushi, gnocchi, jerk tavuk ve tabi ki poutine gibi lezzetleri bulabilmenizin yanında bunların en lezzetlisini yiyebiliyorsunuz.

 

Kaynak: MTL Blog

 

Yorum bırak