Kanada, tarihinin en büyük grevlerinden birine şahit oluyor. 155.000’den fazla federal çalışan, 19 Nisan itibariyle greve başladı ve bu durum, Kanada Gelir İdaresi gibi önemli kurumları ciddi anlamda etkiliyor.

Kamu Hizmetleri İttifakı Kanada’nın (PSAC) Cesur Kararı

18 Nisan akşamı saat 9.15’te alınan grev kararı, adil bir sözleşme sağlanamadığı gerekçesiyle açıklandı. PSAC ulusal başkanı Chris Aylward, işçilere her zamankinden daha fazla adil ücret, iyi çalışma koşulları ve kapsayıcı işyerleri gerektiğini belirtti. Hükümete ,işçilerin bekleyemeyeceğini göstermek için grev eylemine başvurulduğunu ifade etti.

Hazine Müsteşarlığı’ndan Önemli Açıklama

Çalışanların büyük bölümünün bağlı olduğu Hazine Müsteşarlığı, grev hakkını tanıdığını ve saygı gösterdiğini belirtirken, grevin her zaman son çare olarak kullanılması gerektiğini vurguladı.

Grevin Hükümet Hizmetlerine Etkisi

Grev süresince Kanadalılar, istihdam sigortası, göç ve pasaport başvuruları gibi alanlarda aksamalar yaşayabilir. PSAC, limanlardaki tedarik zincirleri ve uluslararası ticaretin kesintiye uğrayabileceğini, sınırdaki yavaşlamaların yaşanabileceğini ve vergi döneminin tamamen durabileceğini belirtti.

Etkilenmeyen Hayati Öneme Sahip Hizmetler

Hayati öneme sahip hizmetler arasında istihdam sigortası ödemeleri, Kanada Emeklilik Planı ödemeleri, Gaziler gelir desteği ve Yaşlılık Güvencesi ile Garantili Gelir Ek Ödemeleri yer alıyor.

RCMP, Sahil Güvenlik ve İstihdam ve Sosyal Kalkınma gibi departmanlardaki temel hizmetler grevden etkilenmeyecek şekilde yerinde kalmaya devam edecek.

Sonuç olarak, Kanada’nın karşı karşıya olduğu bu büyük grev, tüm ülkeyi sarsan bir eylem olarak tarihe geçiyor. İşçilerin taleplerinin karşılanması ve hükümetin adil bir sözleşme sağlaması için müzakerelerin devam etmesi bekleniyor. Umarız bu süreç, tarafların ortak bir noktada buluşarak, işçilerin haklarını koruyan ve ülkenin işleyişine zarar vermeyecek bir çözüme kavuşur.

Greve gidecek kurumlar:

Agriculture and Agri-Food Canada
Atlantic Canada Opportunities Canada
Canada Border Service Agency
Canada Economic Development Quebec
Canada Revenue Agency
Canada School of Public Service
Canadian Coast Guard
Canadian Heritage
Canadian Northern Economic Development
Canadian Transport Agency
Crown-Indigenous and Northern Affairs Canada
Employment and Social Development Canada
Federal Economic Development Agency for Southern Ontario
Fisheries and Oceans Canada
Global Affairs Canada
Health Canada
Immigration and Refugee Board of Canada
Immigration, Refugees and Citizenship Canada
Indigenous Services Canada
Library and Archives Canada
Prairies Economic Development Canada
Public Health Agency of Canada
Public Safety Canada
Public Service Commission of Canada
Public Services and Procurement Canada
Royal Canadian Mounted Police
Transport Canada
Veterans Affairs Canada

Yorum bırak