Ontario yeniden açılma planı kapsamında üçüncü adımı planlanandan daha erken başlıyor. Ontario Hükümeti 9 Temmuz Cuma günü, planın üçüncü adımının planlanandan beş gün önce, 16 Temmuz Cuma günü başlayacağını doğruladı. Eyalet üçüncü adımda kapalı yemek, kapalı fitness aktivitesi, sinemalar ve gece kulüplerini aylardır ilk kez yeniden açacak ve kapasite kısıtlamaları Ağustos’a kadar devam edecek.

Ontario Yeniden Açılma Planı – 3. Adım Neleri Kapsıyor?

Toronto ve Peel bölgesinde Ekim 2020’den bu yana kapalı olan birçok hizmet Ontario Yeniden Açılma Planı 3. adım kapsamında açılabilecek. Açılmanın tüm detaylarını aşağıdaki maddelerden takip edebilirsiniz:

  • Bu tarihten itibaren fiziksel mesafe korunduğu sürece restaurantların kapalı mekanlarının yeniden açılması mümkün olacak.
  • Kuaför salonları gibi kişisel bakım hizmetlerinde de kapasite sınırları artık “iki metrelik bir fiziksel mesafeyi koruyabilen insan sayısı” olarak genişletilecek.
  • Kapalı spor tesisleri ve spor salonları %50 kapasite ile açılabilecek. Spor etkinlikleri için açık havada 15,000’e kadar seyirciye ve içeride 1,000 kişiye kadar izin verilecek.
  • Müzeler, galeriler, kumarhaneler, eğlence parkları, festivaller ve daha fazlası gibi kapalı mekanlar, %50 iç mekanlarda ve %75 dış mekanlarda çalışabilecek.
  • Kapalı mekanlarda en fazla 25, dışarıda 100 kişi ile kapalı toplantılara izin verilecek.
  • Dans pistli gece kulüpleri ve restoranlar, 250 müşteriye kadar pandemi öncesi kapasitenin yüzde 25’i ile sınırlandırılacak.
  • Striptiz kulüpleri, iki metrelik fiziksel mesafenin korunabileceği, müşteriler ve sanatçılar arasında üç metrelik bir boşluk bırakılacak şekilde ziyaretçi sayısıyla sınırlandırılacak.
  • Hamamlar ve seks kulüpleri, iki metrelik fiziksel mesafenin korunabileceği müşteri sayısına kadar pandemi öncesi kapasitenin yüzde 50’si ile sınırlandırılacak.
  • Konser salonu gibi kapalı mekanlar, kapalı mekanlarda %50 veya oturmalı etkinlikler için maksimum 1,000 kişi kapasite ile kullanılabilecek.
  • İbadet yerlerinde iki metre mesafenin korunması şartıyla alabilecekleri kadar çok kişinin kabul edilmesine izin verilecek.

Ontario Eyaleti bu adım sırasında kapalı alanlarda maske ve yüz kaplamalarının yanı sıra fiziksel mesafe kurallarının hala gerekli olduğunu belirtiyor. Dr. Kieran Moore yaptığı açıklamada, “Salgın bitmedi ve Delta varyantı halk sağlığı için tehdit oluşturmaya devam ettiği için hepimiz uyanık kalmalı ve alınan önlemlere ve tavsiyelere uymaya devam etmeliyiz” dedi.

Toronto Belediye Başkanı John Tory, 9 Temmuz Cuma günü 3. adımın öne çekilmesini destekleyen bir bildiri yayınladı.

“Sağlık yetkililerinin tavsiyelerine dayanarak bu kararı destekliyorum. Daha düşük vaka sayıları ve daha yüksek aşı oranları görmeye devam ettiğimiz için yapılacak en doğru şeyin bu olduğuna inanıyorum.”

Ontario Yeniden Açılma Planı 3. Adım Sonrası Neler Olacak?

Ontario, en az 21 gün boyunca, 12 yaş ve üzeri halkın %75’i her iki dozla ve %80’i tek dozla aşılanana kadar üçüncü adımda kalacak. Ayrıca, bugün Ontario Hükümeti Ontario yeniden açma planı kapsamında dördüncü bir adımın da olacağını doğruladı. Dördüncü adımda iç ve dış mekanlar için kapasite sınırları ve sosyal toplantılar için sınırlar dahil olmak üzere halk sağlığı ve işyeri güvenliği önlemlerinin büyük çoğunluğunun kaldırılacağı bildirildi.

9 Temmuz Cuma günü itibari ile, 12 yaş ve üzeri halkın yüzde 78’i ilk dozu ve yüzde 50’si ikinci dozu aldı.

Kaynak: Narcity, CP24

Kapak Fotoğrafı: Macleans