Cuma günü, yetkililer, Ontariolular için “iki dozluk bir yaz” olduğunu ve sakinlerin üçte ikisinin programdan önce ilk dozlarını alacaklarını duyurdular.

İlk ve ikinci dozlar arasında önerilen süre başlangıçta 16 haftaydı, ancak şimdi eyalet, arz izin verirse sadece dört hafta sonra ikinci dozları sunmak için sunumunu “hızlandıracak”. Ontario, tam olarak ne zaman yer ayırtmaya uygun olduğunuzu gösteren hızlandırılmış programı için bir zaman çizelgesi yayınladı.

80 yaş ve üzeri kişiler ilk uygun olanlar ve bugünden itibaren randevularını alabilecekler. Eyaletin yeniden açılma planının birinci adımına geçtiği 14 Haziran haftasından itibaren, 70 yaş ve üstü sakinler ikinci dozlarını alabilecekler.

Bundan sonra, eyalet, ilk aşı alış tarihinize göre “ilk giren ilk çıkar” esasına göre dozlar sunacak.

28 Haziran’dan itibaren, ilk dozunu 8 Mart – 18 Nisan arasında alan herkes, en yüksek riskli sağlık koşullarına sahip olanlar da dahil olmak üzere rezervasyon yapabilecek. 19 Temmuz haftası boyunca, 19 Nisan ile 9 Mayıs tarihleri arasında ilk aşısını yaptıran herkes, 50 yaş ve üstü ve yüksek riskli sağlık koşullarına sahip kişiler de dahil olmak üzere uygun olacak.

2 Ağustos’tan itibaren, ilk dozunu 10 Mayıs ile 30 Mayıs arasında alan herkes ikinci dozunu planlayabilir ve buna risk altındaki sağlık koşulları olan ve evden çalışma olanağı olmayan kişiler de dahil.

9-16 Ağustos tarihleri arasında 12-25 yaşları arasındaki herkes ikinci aşılarını yaptırabilecek ve ilk dozunu 31 Mayıs ve sonrasında alanlar daha sonra uygun olacak.

Ontariolular randevularını il online rezervasyon sistemi, katılımcı eczaneler veya bölgelerinin halk sağlığı birimi aracılığıyla ayarlayabilirler.

Kaynak

Çeviri: Kumsal Unalp 

Yorum bırak