Kanada’nın en büyük seyahat ve turizm şirketleri en kısa sürede seyahat kısıtlamalarının kaldırılması için hükümete yalvarıyor.

1 Haziran’da gerçekleşen Kanada seyahat ve turizm yuvarlak masa toplantısında paylaşılan bildiride, normalleşme süreci için hükümetin zamanında, net ve güvenli bir plan sunmasını talep edildi.

Üyeler, Justin Trudeau’dan kısmen aşılanan turistler için karantina süresinin azaltılmasının yanı sıra, tüm doz aşılarını almış olan turistler için otel karantinasının kaldırılmasını ve seyahat öncesi COVID-19 test ön koşulunun kaldırılmasını talep ettiler.

Üyeler ayrıca sınır önlemlerinin kademeli olarak iyileştirilmesini ve gelen turistlerin aşı geçmişlerini doğru bir şekilde görebilmeyi istiyorlar.

Pandeminin başında doğru önlemleri almak kadar, gerek olmayan kısıtlamaları da kaldırmanın önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Bu grubun üyeleri Air Canada, WestJet, Kanada Seyahat Acentaları Birliği (ACTA), Kanada Havalimanları Birliği (CAC), Hilton Hotel, TicketMaster, ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği  (IATA) gibi sektörün önde gelen isimlerinden oluşuyor.

 

Çeviren: Nevra Özören 

Kaynak: Narcity

Yorum bırak