Kanada Başbakanı Justin Trudeau’ya seçim kampanyası sırasında çakıl taşı atarak protesto eyleminde bulunan Shane Marshall, 30 güne kadar hapse mahkum edilebilir.

2021 yılında meydana gelen olayda, Kanada Başbakanı Trudeau’ya çakıl taşı fırlatan protestocu Shane Marshall’ın 30 gün hapis cezası alabileceği ifade edildi. Ülkenin medyasında pazartesi günü yer alan haberlerde, savcı Jeremy Carnegie’nin, Marshall’ın eyleminin sadece Trudeau’ya yönelik değil, “Kanada demokrasisine karşı yapılan bir saldırı” olduğu gerekçesiyle 30 gün hapis istediği belirtildi.

Carnegie’nin bu talebi, benzer eylemlerde bulunabilecek kişilere caydırıcı bir etki sağlamak amacıyla yapıldığı düşünülmektedir. Savcı, ülkedeki siyasi söylemde yer alan nefret söylemini sınırlandırmak adına Marshall’ın hapse mahkum edilmesi gerektiğini vurguladı.

Sanık avukatı Luke Reidy ise müvekkilinin sergilediği davranıştan dolayı üzgün olduğunu dile getirdi ve Marshall’ın “öfke kontrolü sorunları” yaşadığını belirtti. Reidy, 30 gün hapis cezası yerine, 26 yaşındaki Marshall’ın zorunlu kamu hizmetine tabi tutulması ve bir yıl ertelenmiş hapis cezası alması talebinde bulundu. Marshall, mart ayında işlediği saldırı suçunu kabul etti ve davasının önümüzdeki hafta sonuçlanması bekleniyor.

Kanada’da başbakanlara karşı işlenen suçlar ve verilen cezalar konusunda ise, siyasi liderlere yönelik saldırılar ve tehditler büyük bir ciddiyetle ele alınmakta. Bu tür suçlar, demokratik sürece zarar verdiği ve kamu düzenini tehdit ettiği için sıkı yasalarla ve yüksek cezalarla karşılanmakta.

Yorum bırak