2026 Dünya Kupası Vancouver ve Toronto’ya geliyor. FIFA Perşembe günü yaptığı açıklamada 48 takımlık turnuvanın Kuzey Amerika’da Toronto ve Vancouver da dahil 16 farklı şehirde oynanacağını duyurdu. Bu şehirlerin devamında Amerika’da Seattle, San Francisco, Los Angeles, Kansas City, Dallas, Atlanta, Houston, Boston, Philadelphia, Miami, and New York/New Jersey yer alırken; Meksika’da ise Mexico City, Monterrey ve Guadalajara yer alıyor.

Edmonton da ev sahibi olmak için bir teklifte bulundu ancak ne yazık ki 2026 Dünya Kupası ev sahibi şehirler listesinde yer alamadı. Edmonton Belediye Başkanı Amarjeet Sohi, “Bu maçları Edmonton’a getirmek için elimizden gelen her şeyi yaptık, çünkü harika bir ev sahibi şehir olduğumuzu biliyoruz.” dedi.

Alberta hükümeti bu yılın başlarında ihale için 110 milyon dolarlık fon sağlayacağını açıkladığında, Edmonton’un en az beş oyuna ev sahipliği yapması gerektiği ve bunun teklif defterinin gerektirdiğinden daha fazla olduğu belirtilmişti.

Sohi, “Fifa’ya şehrin bağlılığına veya eyaletin koşullarına ilişkin herhangi bir şüphe olması durumunda, esneklik yaratmak için FIFA ile birlikte çalışacağımıza dair güvence verdik.” dedi.

Kültür Bakanı Ron Orr yaptığı açıklamada, eyalet hükümetinin Edmonton’ın seçilmemesinden dolayı hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

“Futbol taraftarlarının, Edmonton’un ve eyaletimizin güzelliğini ve canlılığını yaşayamayacak olmaları talihsiz bir durum” dedi.

2026 Dünya Kupası’nda gerçekleşecek maçların çoğu ise Amerika’da olacak. Kanada ve Meksika’nın 10’ar maça ev sahipliği yapması beklenirken, maçların diğer 60’ı ise ABD’deki şehirlerde gerçekleşecek.

Kaynak: CBC News

Yorum bırak