Dünyanın en uzun kapanmasını yaşayan ve bu konuda bir rekor kıran Ontario’da kapanmaların bir sonucu olarak çok uzun bir süre ehliyet test merkezleri de kapalıydı. Bu da peşinden yeni bir sorunu doğurdu: Ehliyet testleri Ekim 2022’ye kadar dolu. İyi haber şu ki bu soruna bir çözüm getirmek için 9 Ağustos’ta Ontario’da yeni ehliyet test merkezleri açılıyor.

Ontario’da Yeni Ehliyet Test Merkezleri

Ontario hükümeti 4 Ağustos Çarşamba günü yaptığı açıklamada, G2 ve G ehliyet sürüş sınavlarındaki yığılma ile başa çıkmak adına Ontario genelinde geçici sürüş testi merkezleri açacağını duyurdu.

Ontario Ulaştırma Bakanı Caroline Mulroney, “Sürüş testlerindeki yığılmayı temizlemek için somut adımlar atıyoruz ve buna, teste ihtiyacı olan kişilerin mümkün olan en kısa sürede yer bulabilmeleri adına geçici sürüş testi merkezleri açma da dahil” dedi.

Önümüzdeki hafta 9 Ağustos’ta Guelph ve Oshawa’da iki geçici sürüş test merkezi açılacak. Açıklamaya göre Eylül ayında, Greater Golden Horseshoe bölgesinde hizmet veren “Toronto, Hamilton/Niagara, Mississauga/Brampton ve York/Durham” olmak üzere dört tane daha açılacak.

Ontario, COVID-19 ile mücadelede doğru adımlar atarken, geçici sürücü sınav görevlileri işe almak, sürüş testi için ek merkezler açmak ve sürücü sürüş testleri için çalışma saatlerini uzatmak ve hafta sonlarını da dahil etmek gibi agresif bir planımız var.

Yeni Oshawa lokasyonu 08:30-17:00 saatleri arasında haftanın yedi günü hizmet verecek. Guelph’teki yeni sürüş test merkezi de aynı saatlerde hizmet veriyor olacak, ancak haftada yalnızca beş gün çalışacak. Guelph lokasyonunun Kasım 2021’de haftanın yedi gününe genişleme planları var.

Sürüş Sınavlarında COVID-19 Önlemleri

Yetkililer, yol testleri için gelen kişilerin merkezlerde ve sınav sırasında yüz maskelerini takmaları, ellerini dezenfekte etmeleri ve araçta uygun hava akışını sağlamak için araç camlarının açık olması gerektiğini söyledi. Sürücüler ayrıca bir COVID-19 takip formu doldurması gerekecek ve COVID-19 teması durumunda bir irtibat numarası vermeleri de istenebilir.

Merkezlerdeki personeller kişisel koruyucu ekipman giyecek ve sınav görevlileri ayrıca yol testleri yaparken yüz siperleri ve koltuk kılıflı dezenfektan paketlerine sahip olacak.

Yol testinizi ayırtmak için DriveTest.ca‘ya gidebilirsiniz.

Ontario’da yaşıyor ve ehliyet almayı düşünüyorsanız bu yazımızı da mutlaka okuyun!

Ontario’da Ehliyet Alma Süreci

Kaynak: Narcity, Global News