Kolej yazılarımız farklı bir lokasyon ve 6 kolejle devam ediyor. Daha önceki içeriğimizde “Toronto’nun En Çok Tercih Edilen 5 Koleji“ni incelemiştik. Şimdi ise British Columbia eyaletiyle devam ediyoruz.

Douglas College

Douglas College

1970 yılında kurulan ve Vancouver’da yer alan bu kolej, British Columbia’nın en büyük devlet kolejlerinden biri. En çeşitli lisans ve lisansüstü programları sunan Douglas College, her yıl 25,000 kadar öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Kolej, üniversite akademik eğitimini kariyer odaklı eğitimle birleştiriyor. Ayrıca sunduğu kredi transfer programıyla 4,210’u uluslararası öğrenci olmak üzere neredeyse 17,000 öğrenciye akademik imkanlar sunuyor. Öğrenciler burada aldıkları kredileri Kanada’nın çeşitli yerlerindeki araştırma üniversitelerinde kullanarak akademik hedeflerine ulaşma imkanı buluyorlar.

Douglas College uygulamalı sosyal hizmetler, finans & işletme, sağlık, toplumbilimi, dil & güzel sanatlar ve bilim & teknoloji ana başlıkları altında pek çok program sunuyor. İş hayatına hazırlayan uygulamalı programları, az öğrencili sınıfları ve öğrenci çeşitliliğiyle iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Langara College

Langara College

Vancouver’da yer alan ve 1965 yılında Vancouver Community College bünyesinde açılan okul, 1970 yılında West 49th Avenue kampüsünün açılışını yaptı. Daha sonra bağımsız bir devlet koleji olarak günümüze kadar eğitim vermeye devam etti. Her yıl 23,000’den fazla öğrenciyi ağırlayan okul British Columbia’nın ileri gelen lisans eğitimi kurumlarından biri.

Okulun, 2021-22 eğitim yılında Türkiye’den kayıtlı 36 öğrencisi bulunuyor . Türk öğrencilerin en çok tercih ettikleri bölümlerden bazıları ise şöyle: Akademik İngilizce, Pazarlama Yönetimi, Bilgisayar Bilimi, Fizyoloji, İşletme ve Tasarım. Geçmiş eğitim yıllarındaki istatistiklere ve detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz.

British Columbia Institute of Technology (BCIT)

Wendy D Photography

British Columbia Institute of Technology verdiği ileri teknoloji eğitimiyle biliniyor. Toplamda kayıtlı 50,000 kadar öğrencisi bulunan okulun 116 farklı ülkeden 6,500 uluslararası öğrencisi var. Okul sertifika, lisans ve yüksek lisans programları sunuyor. BCIT, az öğrencili sınıflarda sunduğu uygulamalı eğitim sayesinde öğrencilerini kariyerlerinin ilk basamağından itibaren başarıya hazırlıyor. Okulun sunduğu bölümler arasında doğa bilimleri, mühendislik, işletme, medya, bilişim ve sağlık yer alıyor.

Tüm Vancouver’a yayılan 5 kampüsünün hepsinde çeşitli özellikler mevcut. Şehir merkezindeki kampüsünde teknoloji şirketleri, firmaların merkezleri ve yeni kurulan işletmelere ulaşmak mümkün. Havacılık kampüsü ise Vancouver Uluslararası Havalimanı’na yakın bir konumda yer alıyor. Doğayla çevrelenen Burnaby kampüsü de okulun ana kampüsü. Burada yurtlar, spor merkezi, doktor ofisi ve yemek opsiyonları bulunuyor.

University Canada West

University Canada West

90’dan fazla ülkeden pek çok öğrenciye ev sahipliği yapan University Canada West, Vancouver’ın kalbinde yer alıyor. Kolej lise mezunu, üniversite ya da kolej mezunu, transfer öğrenci ya da profesyonel hayatın bir parçası olmanız fark etmeksizin herkese imkanlar sunuyor. İnovatif ve teknoloji odaklı bir eğitim veren okul, iş dünyasındaki bağlantıları sayesinde öğrencilere profesyonel hayatta gelişmelerine yardımcı bir eğitim imkanı sağlıyor.

Sanat, ticaret, iletişim ve işletme gibi pek çok programı bulunan okul hem kampüsünde hem de online olarak eğitim veriyor. Mezuniyet sonrasında açık çalışma iznine başvurma imkanı da okulun tercih edilmesinde önemli bir nokta. Okul ayrıca uluslararası öğrencilere de bazı burs seçenekleri sunuyor.

Vancouver Community College

Shiksha Study Abroad

Vancouver şehrinin kalbinde yer alan okulun kampüsünde gurme restoranlar, kuaför ve spa gibi yerler bulunuyor. Öğrenciler bu tesislerde yeteneklerini geliştirirken aynı zamanda bölgenin insanlarına yüksek kalitede uygun fiyatlı hizmet sunuyorlar. 15,000’den fazla öğrencisi olan okulun en büyük amacı öğrencilere yeteneklerini geliştirme imkanı tanırken aynı zamanda onları sektöre hazırlamak.

150 kadar farklı ülkeden öğrencisi bulunan okulun mezunlarının %96’sı yapılan bir ankette eğitim kalitesinden memnun kaldıklarını belirtiyorlar. Okul öğrencilerine sanat, tasarım, mutfak, teknoloji, sağlık ve işletme gibi çeşitli bölümler sunuyor.

Fraser International College

Fraser International College

Simon Fraser Üniversitesi’nin Burnaby kampüsünde yer alan kolej dünyanın dört bir yanından öğrencilere yüksek kalitede eğitim sunuyor. Öğrenciler kolejde aldıkları önlisans eğitimiyle birlikte daha sonra üniversiteye transfer olma imkanı buluyorlar. Okul sanat, sosyal bilimler, işletme, iletişim, teknoloji, bilgisayar, mühendislik, çevre ve sağlık bilimi gibi pek çok alanda programlar sunuyor. Ayrıca öğrenciler eğitimlerini destekleyici workshoplara da katılma imkanı buluyorlar.

 

Eğer siz de Kanada’da eğitim almak istiyorsanız güvenilir bir eğitim danışmanından birebir bilgi almak ve Kanada’daki eğitim hayatınızı başlatacak ilk adımı atmak için aşağıdaki linke tıklayarak Eğitim Bilgi Formu’nu doldurabilirsiniz. Eğitim danışmanımız uygun olan ilk zamanda sizinle iletişime geçecektir.

Yorum bırak