Ontario’da 5 kişi evde kal emri sırasında birlikte araba paylaşımı yaparken yakalandığı için ağır para cezalarıyla karşı karşıyalar.

Timmins Polisi, olayın 17 Nisan’da bir R.I.D.E kontrolü sırasında meydana geldiğini ve memurların içeride bulunanların birlikte yaşamadıklarını hemen keşfettiklerini bildirdi.

Timmins Polisi, “Hwy 655 kavşağının yakınında Hwy 101’de R.I.D.E yerinde kontrol yaparken, Timmins Polis memurları, her biri Brantford bölgesindeki farklı adreslerden gelen 5 yetişkin yolcunun bulunduğu bir yolcu aracını durdurma fırsatı buldu.” dedi.

Her biri, COVID-19 protokollerini takip etmediği için suçlandıklarından dolayı 880 dolar para cezasına çarptırılabilirler. Şu anda, Ontario sakinlerinin evlerini yalnızca temel nedenlerle terk etmelerine izin veriliyor ve kendi evindekiler dışında kimseyle bir araya gelemiyorlar.

Timmins Polisi, COVID-19 kurallarına uymayanlarla karşılaştıklarında artık “daha sıkı bir yaklaşım” sergilediklerini belirtti. “Timmins Polisi tarafından başlangıçta benimsenen eğitici ve sağduyulu yaklaşım, COVID pozitif vakalarının artmasıyla kayboldu” Doug Ford, eyaletteki yaptırımların, evlerinin dışındaki insanlarla toplanırken yakalananlara da uygulanacağını belirtti.

 

Fotoğraf gerçek değildir ve sembolik olarak kullanılmıştır.

Çeviren: Erdem Güler

Kaynak: Narcity

Yorum bırak