Aşağıdaki değişiklikler, genellikle 30 Nisan 2024 tarihinde ödenmesi gereken bireylere yönelik 2023 T1 kişisel vergi beyannameleri için ilk kez geçerlidir.

Kanada İşçi Yardımı ön ödemeleri: Vergi mükelleflerinin artık vergi beyannamelerini verirken Kanada İşçi Yardımı (CWB) ön ödemeleri için başvuruda bulunmaları gerekmiyor. Bu ödemeler artık otomatik olarak önceki vergi yılında yardım almaya hak kazanan kişilere yapılıyor. Kanada İşçi Yardımı Avans Ödemeleri Başvurusu olan RC201 Formu durduruldu.

Esnafın alet giderleri için kesinti: 2023’ten itibaren çalışanlar, esnafın alet giderleri için 1.000 $’a kadar kesinti yapabilir (500 $’dan artırılmıştır).

İlk Ev Tasarruf Hesabı (FHSA): FHSA, bireylerin ilk evleri için tasarruf etmelerine yardımcı olan yeni kayıtlı bir hesaptır. 2023’ten itibaren FHSA’ya yapılan katkılar düşülebilir ve FHSA’dan elde edilen gelir vergiye tabi değildir.İlk ev satın almak için FHSA’dan yapılan nitelikli para çekme işlemleri de vergiye tabi değildir.

Çok Kuşaklı Ev Yenileme Vergi Kredisi: Bu yeni iade edilebilir vergi kredisi, uygun bir konutta, nitelikli bir bireyin nitelikli bir ilişkiyle yaşamasına izin verecek şekilde tamamlanan nitelikli bir yenileme maliyetinin 7.500 Kanada Dolarına kadar (50.000 Kanada Dolarının yüzde 15’i) kadar mevcuttur. Krediyi, 31 Aralık 2022’den sonra yapılan veya yapılan harcamalara ve bu tarihten sonra gerçekleştirilen hizmetler veya satın alınan mallara ilişkin olarak talep edebilirsiniz.

Konut mülklerini hızlı alım-satım kuralı: 1 Ocak 2023’ten itibaren, konut amaçlı gayrimenkullerin ters çevrilmesinden elde edilen kârların her zaman tam olarak vergilendirilmesini sağlamak için yeni bir değerlendirme kuralı uygulanacaktır. Kural, 365 günden daha kısa bir süre için sahip olunan konut mülklerinin (kiralık mülkler dahil) elden çıkarılmasından elde edilen kazançları, ölüm, evliliğin sona ermesi veya nikahsız birlikteliğin sona ermesi, uygun yer değiştirme ve yer değiştirmeler için muafiyetlerle birlikte, sermaye kazancı yerine vergiye tabi ticari gelir olarak kabul eder. Hızlı alım-satım kuralları atama satışları için de geçerlidir.

Evden çalışma kesintisi: Çalışanların ev ofis masraflarını talep etmeye yönelik geçici sabit oran yöntemi yalnızca 2020-2022 için uygulandı ve artık mevcut değil. 2023 ve gelecek yıllar için çalışanların bu iddiaları yaparken ayrıntılı yöntemi izlemesi gerekiyor.


Yukarıdaki yenilikler, terimler size yabancı geldiyse:
Aydın Accounting “Dürüstlük, Sonuç ve Büyüme” mottosu ile uzun yıllardır Kanada’da mali müşavirlik ve muhasebe yönetimi yapıyor. Kanada’da vergi iadesi işlemlerinizi profesyonel bir ekip ile yapmak isterseniz iletişime geçebilirsiniz.
E-mail: Fatih Aydın: [email protected]
Telefon: 613-716-7881

Yorum bırak