Geçtiğimiz günlerde başbakan Justin Trudeau, erken seçim kararı almış ve bu karar hızla uygulanmaya konulmuştu. Kanada, 20 Eylül 2021 tarihinde federal genel seçimlere gidecek.  Bu Kanada federal seçiminin , Kanada’da yapılmış tüm zamanların en pahalı seçimi olması bekleniyor. Erken seçimin maliyeti 610 milyon dolar olacak!

Kanada Genel Seçime Gidiyor!

 

Narcity ‘ye verilen bilgilere göre, Elections Canada, 2021 için fiyat tahminini doğruladı ve 2019 federal seçimlerinin toplamda 502 milyon dolar civarında olduğunu kaydetti.

Bu erken seçimin süresi sadece 36 gün olduğu için – federal yasalara göre mümkün olan en kısa seçim dönemi – günde yaklaşık 16.9 milyon dolar harcanıyor.

Artan maliyetlerin nedenleri arasında , beklenen postayla oy pusulası yoğunluğu için hazırlıklara ek olarak maskeler, tek kullanımlık kalemler ve el dezenfektanı gibi COVID-19 güvenlik önlemleri yer alıyor .

Kanada’da Genel Seçim: Posta Yoluyla Nasıl Oy Verilir?

Pandemi sırasında erken bir federal seçim çağrısı yapmasının nedenlerini açıklayan Justin Trudeau, “Ülkemizin buradan nereye gittiğine karar verme şansını kim istemez ki? Kanadalılar COVID-19 ile mücadeleyi nasıl bitireceğimizi seçmeli ve inşa etmeli.” dedi.

 

Kaynak: Narcity

 

Yorum bırak