Ford’un tüyosuna göre Ontario 14 Haziran’dan erken açılmayacak.

Başbakan Doug Ford’un Ontario’yu Haziran ortasından daha erken açabileceği yönündeki spekülasyonlara rağmen Ford, Cuma günü düzenlediği basın toplantısında eyaletin; orijinal zaman çizelgesine sadık kalacağını ve ekonomiyi “dikkatli ve temkinli” yeniden hareketlendireceğini ima etti.

Başbakana, Ontario’nun en az bir doz COVID-19 aşısına sahip olan sakinlerin yüzde 60’ından fazlasına ulaşılması kriterinin aşıldığı gerçeği de göz önüne alındığında, eyalet planında birinci adıma daha erken girmeyi düşünüp düşünmediği soruldu.

“Yönergeler ile ilgili olarak yakından ilgileneceğiz ve bu da; 14 Haziran tarihi ve hedeflerimizi tutturmak anlamına geliyor” dedi. “Bu, sadece yüzde 65 oranı ve ikinci dozlardan daha fazlası demektir; Yoğun Bakım Ünitesi kapasitelerine bakmalıyız, – ve şükürler olsun, azaldığını görüyoruz – pozitiflik oranına bakmalıyız, hesaba katılması gereken birçok farklı faktör var.”

“İşyerlerini kapalı tutmak beni kahrediyor, ancak herkesin sağlığını uzun vadede korumak için buna mecburum. Önümüzdeki birkaç hafta içinde karşılaşacağımız kısa vadeli sıkıntılar sonunda tünelin ucundaki ışığı göreceğiz. Ve Ontario’daki herkes açılacağımızı biliyor, ancak dikkatli ve temkinli bir şekilde açılacağız.”dedi Ford.

Yeniden açılmanın birinci adımının 14 Haziran haftasında başlaması planlanıyor ve sonrasında 10 kişiye kadar açık havada toplanmalara ve masa başına dört kişiye kadar verandada yemek yemeye olanak tanınmış olacak. Açık hava fitness dersleri ve Ontario parklarında konaklamalı kamp yapılması için de yeşil ışık yakılmış olacak.

Başbakan bugün ayrıca, Ontario’nun aşı hedeflerine planlanandan daha erken ulaşmasıyla birlikte; 80 yaş ve üstü sakinler için ikinci doz COVID-19 aşısı için randevuların 31 Mayıs gibi erken bir tarihte başlayabileceğini ve “iki dozlu bir yaz”ın herkes için mümkün olduğunu ilan etti.

 

Kaynak: Narcity

Çeviren: Sezen Miray Akkaya 

Yorum bırak