Pinterest ve Pinterest’in sonsuz içerik zenginliği, sürekli büyüyen ve değişen milyonlarca kullanıcı tarafından oluşturulan görsel panolar ile on yıldan fazla bir süredir ev dekorasyonu ilgililerine, zanaatkarlara, moda severlere, yemek tutkunlarına ve daha fazlasına ilham kaynağı oldu ve olmaya devam ediyor. Bu panolar, stil ve iç tasarım da dahil olmak üzere her tür şey için olabiliyor. İngiltere merkezli bir finansal karşılaştırma sitesi, tüketicilerin ev dekorasyonu ve moda konusunda ne tür estetikle ilgilendiğini görmek için bu panolara odaklanmaya karar verdi ve dünyadan Toronto’da moda nasıl görülüyor, bu sorunun cevabı da böylece ortaya çıkmış oldu!

Ve garip bir şekilde, Torontoluların yaşadıkları alanların, dünyanın dört bir yanındaki insanlar tarafından arzulanan bir görünüme sahip olduğu anlaşıldı.

Money.co.uk, Pinterest genelinde herkesin görebileceği 34.000 kıyafet ve ev tarzı panoyu incelediği çalışmasında, Toronto’nun birçok kişinin gözünde dünyanın en havalı ve en ikonik şehirlerinden biri olduğunu buldu.

Bu verilerden çıkan sonuçlara göre Los Angeles hem moda hem de dekor ilhamı için en iyi şehir seçilirken, Toronto da şaşırtıcı bir şekilde her iki listede de oldukça üst sıralarda yer aldı. Paris ve Madrid gibi seçkin moda mekanları ise Toronto’nun gerisinde kaldı. İlginç bir şekilde Milan ve New York gibi yerler her iki listede de yer alamadı. İstanbul ise 18. sıradan top 20 listesinde kendine yer buldu.

Toronto'da Moda: Moda konusunda ilham kaynağı olan top 20 şehrin listesi
Toronto’da Moda: Moda konusunda ilham kaynağı olan top 20 şehrin listesi

Giyim söz konusu olduğunda, her ne kadar burada yaşayan kişilere öyle gelmese de Toronto, yalnızca şehrin modası için açılmış 787 Pinterest panosuyla dördüncü en şık şehir gibi görünüyor. Los Angeles ise 997 pano ile birinci sırada.

Ev mobilyaları konusunda ise, insanlar şehrin dekor trendlerine adanmış 646 adet panoyla Toronto iç mekanlarını en ilham verici üçüncü şehir olarak görüyorlar. Los Angeles 1000 panosuyla listede yine birinci sırada. İstanbul’u ise 20. sırada görüyoruz.

Toronto'da Moda: Dekorasyon konusunda ilham kaynağı olan top 20 şehrin listesi
Toronto’da Moda: Dekorasyon konusunda ilham kaynağı olan top 20 şehrin listesi

Firmanın belirttiği gibi, the 6ix şu anda koyu lekeli ahşap ve biyofilik duvar kağıdı gibi trendlerle dolu olan bu panolarda açık havanın getirdiği zindeliğin faydalarını kendi evlerimize katmanın önünü açıyor.

Bu çalışma resmi olmaktan çok eğlenceli bir araştırma olsa da dünyanın dört bir yanındaki insanların Toronto’yu düşündüklerinde, sadece “COVID-19 karantina başkenti” ya da “ot içen belediye başkanının şehri” olarak değil, sofistike kıyafetleri ve iyi döşenmiş iç mekanları düşündüklerini bilmek güzel 🙂

Kaynak: BlogTO

Kapak Fotoğrafı: Arturo Castaneyra on Unsplash